IPR-infoa Tavaramerkit Tavaramerkkivalvonta

Tavaramerkkivalvonta

- KUN HALUATTE PITÄÄ TAVARAMERKKINNE VAHVANA -

 

Tavaramerkkien suojaus ja tavaramerkkisuojan puolustaminen on EU-alueella ratkaisevasti muuttunut. Kun tilaatte tärkeimmille tavaramerkeillenne merkittävimpiä kohdemaitanne koskevan tavaramerkkivalvonnan, voitte sujuvasti välttää niihin sekoitettavien tavaramerkkien rekisteröinnin ja välttää aikaa vievät yllätykset.

 

Ennen rekisteröintiviranomaiset useimmissa maissa tutkivat viran puolesta, ettei omaan jo suojattuun merkkiinne sekoitettavia merkkejä rekisteröity. Nyt tilanne on muuttunut ja muuttumassa. Nykyiset tavaramerkkijärjestelmät lisäävät voimaan tulevien tavaramerkkien määrää ilman, että aiempia suojattuja tavaramerkkejä aina otettaisiin huomioon esteinä. Tästä johtuen merkinhaltijan on nyt järjestettävä tavaramerkkiensä valvonta pääsääntöisesti itse.

 

Käytettävissä olevat tavaramerkkijärjestelmät:

 

1) EU-tavaramerkit (EUIPO). Nämä rekisteröidään Espanjan Alicantessa ja merkit tulevat samalla kertaa voimaan koko EU-alueella, siis myös Suomessa. EUIPO ei itse ota huomioon kansallisten virastojen, kuten PRH:n rekisteröintejä esteenä.

 

2) Kansainväliset (WIPO) tavaramerkit.

 

Väite on tehokkain ja halvin käytännön keino estää uusien sekoitettavien merkkien rekisteröinti.

 

Paras tapa reagoida tilanteeseen on tilata järkevä valvonta omille tärkeimmille tavaramerkeilleen. Näin saatte kauttamme tiedon jokaisesta uudesta sekoitettavasta tavaramerkistä raporttina työpöydällenne. Tarvittaessa jätämme väitteen välittömästi arvioituamme tilanteen kanssanne.

 

Valvonta voidaan vapaasti kohdistaa juuri yrityksenne toiminnan kannalta olennaisiin maihin - Suomeen tai vaikkapa maailmanlaajuisesti. Ainakin yrityksenne tärkeimmät merkit on syytä asettaa valvontaan merkittävimmillä toiminta-alueillanne.

« Takaisin: Tavaramerkit