EST 1935

fien
Hae

Hyvinvointia suomalaisen saunan avulla

Asiakkaamme Hetki Finlandin tuote on perinteinen, aito, suomalainen hirsisauna, joka tuodaan asiakkaan pihalle täysin käyttövalmiina. Rakennusmateriaalina käytetään kuusta, koska se on kestävä, ekologinen ja turvallinen luonnonmateriaali, mikä vaikuttaa myönteisesti perinteisen tunnelman luomiseen. Parhaan saunanautinnon tarjoaa aito suomalainen hirsisauna.

Tarinan alku

Hetki Finlandin toimitusjohtaja Janne Oksanen kertoo tarinan alusta näin: ”Asuessamme ulkomailla huomasimme kaipaavamme useita asioita Suomesta. Ruisleipä oli yksi ja toinen, vielä tärkeämpi, oli sauna. Ulkomailla asunnot on suunniteltu siten, että niihin ei saa saunaa mahtumaan, mutta usein asunnon yhteydestä löytyy kuitenkin piha”. Näin Hetki Finland -tarina sai alkunsa, kertoo Janne. ”Haluamme siis tuottaa aidon suomalaisen hirsisaunan, joka mahtuu pieneenkin pihaan – ja joka on täysin käyttövalmis. Asiakaskokemus on meille tärkeää ja asiakkaan pitää pystyä luottamaan siihen, että Suomessa tehty hirsisauna tuo aidon suomalaisen saunaelämyksen”. Hetki Finlandin perustamisen myötä hirsisaunan hankkiminen omalle takapihalle on tehty mahdollisimman helpoksi – avaimet käteen periaatteella.

Brändi on pysyvä oikeus tarinaan, joka tuo lisäarvoa tuotteelle ja palvelulle

Vahvan brändin luomiseen ja ylläpitämiseen liittyy oleellisesti jatkuva innovointi ja erilaisten suojamuotojen hyödyntäminen kuten tavaramerkit, patentit, mallit ja hyödyllisyysmallit. Aktiivinen ideointi, ideoiden toteuttaminen ja rekisteröiminen luovat pysyvän pohjan syntyvälle tarinalle.  ”Alusta lähtien on ollut selvää, että asiat pitää tehdä oikein ja hyvin. Vanha sanonta ’hyvin suunniteltu on puoliksi tehty’ pitää edelleen paikkaansa.  Liiketoimintaan panostetaan paljon, investoidaan sekä rahaa että aikaa. Brändin rakentaminen on hyvin pitkäjänteistä”. Jannen mielestä oli aivan selvää, että tavaramerkin suojaus on yksi liiketoiminnan peruspilareista.

Asiakaslähtöisyys painavana tekijänä IPR-toimittajan valinnassa

Kun ei ollut aiempaa kokemusta IPR asioista, Janne kääntyi internetin puoleen etsimään tietoa ja apua. ”Muutaman firman joukosta päädyimme tekemään yhteistyötä Leitzingerin kanssa. Erinomainen palvelu ja asiakaslähtöisyys, joka heistä heti paistoi, reagointi, miten Leitzinger lähti viemään asiat eteenpäin, olivat asioita, jotka vaikuttivat vahvasti valintaan. Yhteistyö on ollut helppoa, kädestä pitäen askel kerrallaan!” Janne toteaa. ”Kysymyksiin ovat vastattu kärsivällisesti ja kyllä nopeuskin on osa palvelun laatua”. Oikein mitoitettu ja oikea-aikainen suojaaminen vaatii huolellista suunnittelua ja asiantuntijan apua. Asiakaslähtöisessä toiminnassa asiantuntijan on tärkeä ymmärtää asiakkaansa liiketoiminnan tavoitteet ja tahtotila. Asiantuntialla on myös tärkeä rooli kertoa eri vaihtoehdoista ja suositella niistä asiakkaalleen paras mahdollinen etenemispolku.

Merkittävä investointi

”Brändin suojaamisella on hintansa. Itse prosessi on ollut hyvin jouheva ja helppo tie kulkea Leitzingerin kanssa. Vaikka olen itse tottunut tekemään kaikenlaista, on tietyt asiat hyvä jättää alan ammattilaisille, siinä säästyy omaa aikaa ja pystyy keskittymään muihin yrityksen perustamiseen liittyviin asioihin. Brändin suojaamista miettivälle sanoisin kyllä, että ota ehdottomasti ammattilainen auttamaan. He osaavat tehdä asiat laadukkaasti ja tehokkaasti.”
Vaikka yrityksen toiminnan alkuvaiheessa aineettoman omaisuuden suojaaminen saattaa olla mittava investointi on se kuitenkin suhteellisen edullista, kun sen suhteuttaa syntyvään arvoon ja ajalliseen hyötyyn. Rekisteröimällä aineetonta omaisuuttaan yritys saa positiivisen ja eteenpäin vievän liikkeen – ideasta on tullut totta.

Asiantuntijatiimin tuki

Meillä Leitzingerilla on ollut ilo olla mukana auttamassa Jannea ja seuraamassa yrityksen alkuvaiheen taipaletta. Toiminnassa on alkumetreiltä lähtien paistanut innovatiivisuus ja halu rakentaa vahva brändi oikeilla askelmerkeillä. Toivomme Hetki Finlandille menestystä ja odotamme innolla mitä uusia ratkaisuja tulemme näkemään ja miten yhteistyömme kehittyy jatkossa.

Jätä yhteydenottopyyntö