EST 1935

fien
Hae

Pk-yritysten antamat keskeiset IPR-suositukset

Euroopan Patenttitoimiston toimeksiannosta haastateltiin n. 600 eurooppalaista pk-yritystä, ja kysyttiin mitä suosituksia he antaisivat yrityksen IPR-toimenpiteiden hoitamiseksi

Tarkastele liiketoimintasi tavoitteita ja kehitä niitä parhaiten tukeva IPR-suunnitelma.

Ota yhteyttä ammattimaiseen IPR-toimistoon, tehkää suunnitelma yhdessä.

Valitse oikea toimisto; sellainen, jossa on oman alasi osaamista, ja joka sovittaa suunnitelman resurssiesi mukaan.

Ota huomioon suunnittelussasi suojaustoimenpiteiden kaikki elinkaaren aikaiset kustannukset.

Arvioi suojauksiasi jatkuvasti. Jos sinulla on useampia IPR:iä, tarkastele miten ne palvelevat liiketoimintaasi. Lopeta sellaisten IPR:ien ylläpito, jotka eivät tue liiketoimintaasi.

Lisensiointi on usein helpompi tapa saada aikaan tulovirtaa, kuin vientitoiminta tai valmistus ulkomailla..

Sovita suojaustoimenpiteesi liiketoimintasi laatuun ja laajuuteen. Huomioi markkina-alueesi ja liiketoimintasi tavoiteltu volyymi.

Pyydä IPR-toimistoltasi selkeä, aikatauluihin sidottu näkemys suojaustoimenpiteiden etenemisestä ja tarvittavista toimenpiteistä.

Seuraa kilpailijoidesi suojauksia ja hyödynnä näitä tietoja omassa tuotekehityksessäsi. Samalla tunnistat myös mahdolliset oikeuksiesi loukkaajat.

Käytä IPR:iäsi aktiivisesti markkinoinnissasi, yhteistyöhankkeissa ja kilpailun vaikeuttamisessa.

Pidä aktiivisesti yhteyttä yrityksiin, joille olet lisensioinut, näin pysyt tietoisena siitä, miten laajasti he toimivat. Tätä kautta varmistat sen, että saat oikeammat royaltit myöntämistäsi lisenssioikeuksista.

Loukkaustilanteissa varmista taustasi; jos sinua syytetään loukkauksesta, selvitä IPR-ammattilaisen kanssa, onko syyte perusteltu. Jos olet itse syyttämässä toista osapuolta loukkauksesta, varmista syytöksesi oikeutus IPR-ammattilaisen kanssa. Loukkausjuttuihin liittyy aina riski suurista kustannuksista.

Kysy lisää asiantuntijaltamme

Jorma Leitzinger
+358 400 437 811

Buukkaa yhteinen hetki niin kerromme lisää!

Jätä yhteydenottopyyntö