Yrityksemme

Patenttitoimisto Leitzinger Oy toimii hakijan edustajana immateriaalioikeuksia myöntäviin  viranomaisiin päin huolehtien mm. siitä, että hakija saa tarpeisiinsa nähden oikein mitoitetun suojan. Palvelumme kattavat kaikki teollisoikeuksien alaan kuuluvat suojamuodot Suomessa, Euroopassa ja kaikkialla maailmassa. Asiantuntevat asiamiehemme laativat hakemuksia ja hoitavat tarvittavan asioinnin virastojen kanssa.

 

Patenttiasiamiehemme asioivat oikeuksia myöntävän Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) sekä kansainvälisen viraston (WIPO) kanssa kaikkiin tekniikan aloihin liittyvissä patentti- ja hyödyllisyysmalliasioissa. Euroopan patenttiviraston (EPO) kanssa asioinnissa voimme myös käyttää omia rekisteröityjä eurooppapatenttiasiamiehiämme.

 

Mallisuoja- ja tavaramerkkiasioiden hoitoa varten meillä on asiantunteva joukko IPR-juristeja ja tavaramerkkiasiamiehiä, jotka asioivat niin PRH:n kuin Euroopan yhteismarkkinoiden harmonisointiviraston (OHIM) kanssa. Juristeillamme on myös runsaasti kokemusta neuvottelu-, loukkaus- ja riita-asioiden hoidosta.

 

Milloin ulkomaiseen virastoon asiointi edellyttää paikallisen asiamiehen käyttöä, löydämme sopivan kumppanin laajasta IPR-asiantuntijoiden yhteistyöverkostostamme.

 

Patenttitoimisto Leitzinger Oy:n perusti Edward Leitzinger vuonna 1935. Venäjältä Suomeen vuonna 1917 muuttanut Edward Leitzinger myötävaikutti aikanaan aktiivisesti keksintötoimintaan Suomessa mm. lehdistön ja radio-ohjelmien kautta ja loi pohjan yrityksen hyville kansainvälisille kontakteille. Tänä päivänä yritys on vakiintunut keskikokoiseksi, noin 25 henkilöä työllistäväksi tiiviiksi ja joustavaksi palveluorganisaatioksi, jolla on kokemusta myös poikkitieteellisistä ja suojamuotojen rajat ylittävistä haasteista.

 

Edward Leitzingerin käyntikortti 30-luvulta

                          E. Leitzingerin vanha käyntikortti

 

 

Toimistomme sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä Ruoholahdessa Helsingin High Tech Centerissä. Lisäksi meillä on sivutoimipiste Hyvinkäällä.

 

Henkilökuntamme hyödyntää työssään toimistossa pitkälle kehitettyjä ohjelmia, jotka on räätälöity nimenomaan patentti- ja tavaramerkkialan tarpeisiin ja asiakkaillemme ja yrityksellemme sopiviksi. Koko historiansa ajan yrityksemme on ollut eturintamassa uusien teknisten ratkaisujen käyttönotossa sekä myös virastojen sähköisten palveluiden kehittämisessä ja testaamisessa.

 

Perustaja Edward Leitzinger suunnitteli yrityksellemme logon, jossa keksintöihin perustuva tekninen kehitys kiteytyi teknisiä ratkaisuja kuvastavaan hammaspyörään ja luovuutta edustavaan Aladdinin taikalamppuun. Nykyleitzingerilaiset ovat lisänneet logoon vielä kolmannen elementin, yrityksessämme aina eläneen Leitzingerin hengen, joka innostaa meitä etsimään ja kehittämään yhä uusia tapoja henkisen omaisuuden suojaamiseen. Lukemattomien tapojen hyvä tuntemus ja jatkuvassa muutoksessa olevan alan uudistusten seuraaminen on perusta palvelukokonaisuuksillemme, jotka räätälöimme tarvittassa kulloisenkin asiakkaan tarpeisiin sopiviksi. Sloganimme “"Tuhat ja yksi tapaa henkisen omaisuutesi suojaamiseen"” kertoo myös osaltaan siitä, miten jokainen IPR-suojien haltija ja hakija on erilainen ja immateriaalioikeuksien suojaamiseen on lukemattomia erilaisia tapoja. Myös asiamiehen työssä on siis sijaa ripaukselle kekseliäisyyttä.