EST 1935

fien
Hae

Tutustu meihin: Olli-Pekka Ollikainen

Teknisten ratkaisujen piirtäminen ja käännöstyöt johdattivat Olli-Pekan patenttialle. Monipuolinen työkuva ja hyvä yhteishenki on pitänyt innostuksen yllä ja mahdollistanut monipuolisen urankehityksen. Tänään Olli-Pekka toimii myös hallituksen puheenjohtajana ja on mukana kehittämässä Leitzingeria.
OP

Miten päädyit patenttialalle?

Isäni oli alalla, joten tiesin siitä jo jonkin verran tullessani Leitzingerille vuonna 1998. Alkuvaiheessa päädyin tekemään tietokoneella piirustuksia, jotka oli aiemmin tehty vain käsin sekä käännöksiä. Siinä sivussa patenttialaan liittyvä sanasto ja lain kohdat tulivat tutuiksi. Pikkuhiljaa päädyin tekemään myös patenttiasiamiehen tehtäviä ja ala olikin siinä vaiheessa parin kolmen vuoden Leitzingerilla olon jälkeen vienyt mukanaan. 

Millainen on nykyinen työkuvasi Leitzingerilla?

Työnkuvaani patenttiasiamiehenä kuuluu asiakkaiden teollisten suojaoikeuksien hoitaminen patenttien ja hyödyllisyysmallien osalta asiakkaan ja viranomaisten välillä myös kansainvälisesti. Tämän lisäksi teen asiakkaille erilaisia selvityksiä, kuten patenttiselvityksiä, arviointeja ja ennakkouutuustutkimuksia.

Tämän lisäksi olen Leitzinger Oy:n osakas ja hallituksen puheenjohtajana pääsen vaikuttamaan yrityksen tulevaisuuden suuntaviivoihin. 

Mitä haluaisit viestittää asiakkaille?

Pyrimme palvelemaan asiakkaan resurssien mukaan, eli asiantuntioina pyrimme saamaan annetuilla resursseilla ja yhteistyössä saaduilla informaatiolla asiakkaalle mahdollisimman suuri ja oikea hyöty suojausasioihin liittyen.

Palvelumme kattavat muutakin kuin perinteisten suojamuotojen asioiden hoitamisen. Voimme olla mukana jo uuden innovaation suunnitteluvaiheessa, esimerkiksi ideoinnin apuna, tai sitten tarkastelemassa suojien ylläpitämisen kannattavuutta suoja-aikojen loppupäässä. Tämän takia pyrimme jatkuvaan vuorovaikutukseen asiakkaan kanssa, jotta asiakas saa oikea-aikaisesti parhaan hyödyn.
Vuorovaikutustilanteissa varmistamme, että asiakaskin ymmärtää, mistä kulloinkin puhutaan. Eli otamme huomioon kunkin asiakkaan suojausasioihin liittyvän tietämyksen. 

Millainen Leitzinger on työpaikkana?

Leitzingerilla on hyvä yhteishenki, jossa voi luottaa toiseen. Leitzingerilaiset ovat ammattitaitoisia ja ylpeitä työstään. Tämä heijastuu laadukkaana työnä kautta linjan.

Mikä työssäsi on antoisinta?

Usein seuraan mielenkiinnolla (tai kysyn suoraan asiakkaalta) miten suojattu keksintö on menestynyt. Asiakkaan kertomukset tai lehdessä nähdyt artikkelit menestyneestä suojatusta tuotteesta saa hymyn huulille. Ne ovat kuitenkin konkreettisia todisteita ”taustalle” jäävän työmme tärkeydestä.

Itse päivittäisiä työtehtäviä voi säädellä usein oman vireystilan mukaan vaativasta vastineen laatimisesta yksinkertaiseen piirtämiseen, joten itselle mieluisia työtehtäviä saa useimmiten tehdä. 

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa ajallani soittelen kitaraa. Vuonna 2009 päädyin soittamaan komppikitaraa instrumentaalirockia soittavaan yhtyeeseen ja siinä soittelen edelleenkin. Yhtyeen kanssa olen päässyt esiintymään mm. Järvenpään Puistobluesiin ja Helsingin klubeille, kuten On The Rocksiin.

Istumatyön vastapainoksi aloitin muutama vuosi sitten Taekwondon harrastamisen. Sen kanssa menee pari iltaa viikossa. 

Jätä yhteydenottopyyntö