EST 1935

fien
Hae

Tutustu meihin: Tove Mattsson

Diplomityö Teknillisessä Korkeakoulussa vei Tove Mattssonin aikoinaan patenttialalle. Tove suoritti arvostetun Eurooppapatenttiasiamies tutkinnon vuonna 2015 ja toimii nyt Leitzingerin patenttiosaston vetäjänä. Edelleen hän inspiroituu alan älyllisistä haasteista ja monipuolisuudesta.

Tove keinu 2

Miten päädyit patenttialalle?

Keväällä vuonna 2001 opiskeluni olivat loppusuoralla ja oli aika tehdä lopputyö. Kävin opintoihini liittyvää kurssia patenteista ja luennoitsija kertoi mahdollisuudesta tehdä diplomityö aiheesta. Muutama viikko myöhemmin löysin sattumalta alan harjoittelupaikan ja tein siellä diplomityöni. Voisi siis sanoa, että olen päätynyt alalle sattumalta.

Patenttiala vei myös minut mukanaan ja mitä enemmän sain oppia, sitä enemmän uteliaisuus kasvoi. Olen niin kiitollinen, että olen saanut mahdollisuuden tehdä työtä, josta olen kiinnostunut. Olen saanut kasvaa ihmisenä ja syventää tietojani ja pätevyyttäni. Eurooppapatenttiasiamiehenä olen toiminut vuodesta 2015 ja muutaman vuoden ajan olen toiminut Leitzingerin patenttitiimin vetäjänä. Olen vuosien varrella myös saanut mahdollisuuden opastaa ja auttaa nuorempia asiamiehiä kehittymään, mistä olen pitänyt paljon

Mitä haluaisit viestittää asiakkaille?

Patenttiasiamies kannattaa ottaa mukaan jo tuotekehityksen aikaisessa vaiheessa, jotta saadaan tunnistettua, onko mitään suojattavaa, mitä kannattaa suojata ja mitä kannattaa pitää liikesalaisuutena. Asiantuntijan avulla asiakkaan resurssit saadaan kohdistettua oikein ja asiakkaan liiketoiminnan kannalta tärkeät keksinnöt suojattua tarkoituksenmukaisesti.

Muutenkin toivon, että asiakkaamme oikeasti tuntevat, että meihin saa aina olla yhteydessä. Tiiviissä yhteistyössä syntynyt vuorovaikutus on arvokasta ja antaa loppupeleissä näkyvää tulosta. Asiakkaan etu on meille aina se tärkein. Katsomme aina, mikä on kullekin asiakkaalle se paras ratkaisu ja joskus se paras ratkaisu voi olla se, ettei hakemusta jätetäkään.

Millainen Leitzinger on työpaikkana?

Leitzingerilla teemme laadukasta työtä. Laadukkaan työn salaisuus on vahva ammattitaito, hyvä yhteishenki sekä myös syvä vakaumus siitä, että yhteistyöllä on mahdollista saavuttaa enemmän. Kun ympärilläsi on hyvin päteviä kollegoita, heidän osaamistaan on viisasta hyödyntää. Tämän yhteishengen ja yhteistyön merkitys korostuu vielä enemmän, kun teemme paljon etätyötä. Hyvä yhteishenki takaa sen, että kukaan meistä ei jää yksin ja pidämme huolta toistemme hyvinvoinnista.

Mikä työssäsi on antoisinta?

Mielenkiintoisimpiin hetkiin lukeutuvat haastavat riita-asiat. Riita-asiat ja oikeudenkäynnit ovat erittäin vaativia mutta myös palkitsevia. Niiden parissa oppii aina uutta ja pääsee syventämään osaamistaan. Toinen asia, jota arvostan asiamiehen työssä, on se, että se vaatii ongelmanratkaisukykyä. On aivan mahtava tunne huomata oivaltavansa jotakin, ja sisäistää se niin hyvin, että pystyy hyvien argumenttien nojalla saamaan patentin myönnetyksi.

Mitä kukaan ei tiedä sinusta

Olen innokas penkkiurheilija. Varsinkin Formula 1:tä olen seurannut pienestä pitäen ja osaan unissanikin nimetä kaikki Formula1 maailmanmestarit eri vuosilta. Penkkiurheilun lisäksi nautin matkustamisesta. Olin vaihto-oppilaana Saksassa ja olen myös tehnyt kolme matkaa Namibiaan osana ulkoministeriön rahoittamaa kehitysprojektia. Kansainvälisyys on luonnollisesti piirre, jota arvostan myös eurooppapatenttiasiamiehenä olemisessa. On antoisaa toimia maailmanlaajuisella alalla.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Haastavien ja teknisten tehtävien tasapainoksi vapaa-ajallani minut löytää usein luonnosta sienestämässä ja marjastamassa tai käsitöiden ja leipomisen parista kotona. Rankan viikon jälkeen rentoudun sohvannurkassa hyvää elokuvaa katsellen sekä hyvästä ruoasta ja juomasta nauttien.

Tove reissulla

Mitä kollegat kertovat Tovesta:

Tove on huumorintajuinen ja hauska kollega ja yhteisiä työpäiviä hänen kanssaan oikein odottaa. Tove on kuuluisa työkavereiden hemmottelusta leivonnaisilla. Hänen apuunsa ja vankkaan ammattitaitoonsa voi aina luottaa.

Jätä yhteydenottopyyntö